Ontmoetingen in verhalen

Op verschillende locaties in Antwerpen nodig ik voorbijgangers en bezoekers uit om samen witte voorwerpen vol te tekenen met strepen en lijnen. De voorwerpen heb ik wit geverfd. Ze komen uit de Collectie Jaap Kruithof van het MAS in Antwerpen. Ik heb de voorwerpen van het museum gekregen om ze een nieuwe toekomst te geven.

De betekende voorwerpen mogen ook worden meegenomen door de tekenaars en thuis (verder) betekend. Iedereen die participeerde is bij deze uitgenodigd voor de ‘Reünie van Kruithofvoorwerpen’ waar alle betekende voorwerpen opnieuw samen komen. De ‘Reünie’ is op zaterdag 31 oktober van 10-12 uur in het MAS. Kijk voor details in de Kalender.

Na afloop van de ‘Reünie van Kruithofvoorwerpen’ worden de kunstwerken door de tekenaars ergens in de openbare ruimte achtergelaten, als geschenk aan de inwoners van Antwerpen.

Op deze site schrijf ik verhalen over de ontmoetingen tijdens het tekenen. Gedachten, gevoelens, gebeurtenissen meng ik met een dosis fantasie. Het zijn dus geen notulen.

Veel leesplezier, Hans

Hans Bossmann is van oktober 2019 – december 2020 artist in residence bij De Veerman, Antwerpen.