Ontmoetingen in verhalen

Op verschillende locaties in Antwerpen nodig ik voorbijgangers en bezoekers uit om samen witte voorwerpen vol te tekenen met strepen en lijnen. De voorwerpen heb ik wit geverfd. Ze komen uit de Collectie Jaap Kruithof, van het MAS in Antwerpen. Ik heb de voorwerpen van het museum gekregen om ze een nieuwe toekomst te geven.

De betekende voorwerpen mogen ook worden meegenomen door de tekenaars en thuis verder betekend. Op 4 april 2020 wordt iedereen die participeerde uitgenodigd voor de ‘Reünie van Kruithofvoorwerpen’ waar alle betekende voorwerpen opnieuw samen komen. De ‘Reünie’ vindt plaats van 10 – 12 uur op de 2e verdieping van de wandelboulevard in het MAS. Zet dit gerust al in de agenda.

Na afloop van de ‘Reünie van Kruithofvoorwerpen’ worden de kunstwerken door de tekenaars ergens in de openbare ruimte achtergelaten, als geschenk aan de inwoners van Antwerpen.

Op deze site schrijf ik verhalen over de ontmoetingen tijdens het tekenen. Gedachten, gevoelens, gebeurtenissen meng ik met een dosis fantasie. Het zijn dus geen notulen.

Veel leesplezier, Hans

Hans Bossmann is van oktober 2019 – augustus 2020 artist in residence bij De Veerman, Antwerpen.